80 gr hazelnoten
½ eetl venkelzaad
4 stronken witlof
100 gr havervlokken
3 stuks bosui
4 eetl boter of olie
peper-zout
1 citroen (sap en rasp)
1 (afgestreken) eetl rijstmiso

  • hak de noten fijn
  • vijzel het venkelzaad
  • verhit het vet en bak hierin de havervlokken knapperig op een hoog vuur
  • voeg de hazelnoten en het venkelzaad toe en bak even mee
  • haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout
  • Maak en wat dikkere dresssing van olie, miso, citroensap-rasp.
  • Was de witlof en houd 8-10 van de buitenste blaadjes apart om de salade op te serveren.
  • Snijd de rest van de witlof in dunne halve ringetjes, droog goed af zonder te kneuzen.
  • Meng dit met de dressing en vul de witlofblaadjes ermee en leg op een schaal.
  • Snijd de bosui fijn en vermeng luchtig met de havermout
  • Verdeel de havermout speels over de gevulde witlofblaadjes en dien direct op.
gka_carrot.png