150 gr amandelen
2 eetl roomboter
1 eetl oersuiker
zout
chilivlokken
150 gr groene kool
250 gr rode kool
1 rode peper
1 peer
1 navelsinaasappel
6 takjes munt
4 eetl korianderblad
dressing:
100 ml limoensap
3 eetl ahornsiroop
1 theel tamari
een snufje chilivlokken
4 eelt olijfolie
1 eetl geroosterde sesamolie

  • Maak de dressing door limoensap, ahornsiroop, tamari en chilivlokken in te koken.
  • Voeg de olijfolie en sesamolie toe en laat afkoelen tot gebruik.
  • Rooster de amandelen een paar minuten in een droge pan op een laag vuur.
  • Voeg de roomboter, oersuiker, zout en chilivlokken toe.
  • Blijf roeren tot caramelliseren.
  • Leg op bakpapier om af te koelen
  • Grof hakken en weg zetten tot gebruik.
  • Was en schaaf de kool zeer dun.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Schil de peer en snijd in blokjes.
  • Pel de sinaasappel en snijd elk partje in drie.
  • Hak de munt grof.
  • Meng kool, rode peper, peer, sinaasappel, munt en dressing en meng luchtig.
  • Voeg gehakte amandelen toe en breng eventueel op smaak met zout.

Gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi.

gka_pan.png