80 g speltbloem
1/2  dl yoghurt
1 theel zout
1 eetl nigellazaadjes
25-30 gr hiziki
sesamolie
3 uien
6 eetl appeldiksap
peper naar smaak
6 eetl tamari

  • maak een deeg van speltbloem, yoghurt, zout en nigellazaadjes
  • laat dit 45 min. rusten
  • week de hiziki 30-45 min. in koud water en giet af
  • schil en snipper de ui
  • verhit een pan, voeg de olie toe en bak hierin de ui lichtbruin
  • voeg de hiziki toe en bak 2-5 min. mee op een hoog vuur
  • voeg diksap, tamari en peper toe
  • voeg eventueel water toe voor een smeuïg geheel
  • verwarm de oven voor op 200 ºC
  • rol het deeg uit, snijd in 6 vierkantjes, verdeel de hiziki erover en vouw dicht.
  • Plak de randen eventueel dicht met wat water.
  • bak in 20 min. bij 200 ºC gaar en bruin
gka_carrot.png