140 gr zonnepitten
70 gr amandelen
100 gr kalamata olijven
1 cm gemberwortel
150 gr havermout
90 gr lijnzaad
2 eetl chiazaad
3 eetl lijnzaadmeel (merk Rapunzel)
2 theel zeezout
½ eetl karwijzaad
1 theel geelwortelpoeder
3 eetl kokosvet of ghee
3-4 dl groentenbouillon (zonder zout)

  • rooster de zonnepitten en amandelen lichtbruin
  • hak de olijven grof
  • rasp de gember fijn
  • maal fijn: zonnepitten, amandelen en havermout
  • voeg toe: olijven, gemberrasp, lijnzaad, chiazaad, lijnzaadmeel, zout, karwij en geelwortelpoeder.
  • meng alles goed door elkaar
  • smelt het kokosvet en voeg toe samen met de bouillon
  • laat dit 3 uur rusten
  • verwarm de oven op 180 ºC
  • vet een overschaal of cakevorm in met kokosvet of bekleed met bakpapier
  • druk het mengsel in de vorm, druk goed aan
  • bak 20 min., haal uit de vorm en bak nogmaals 40 min.
  • laat helemaal afkoelen
gka_pan.png