Puur koken
Deze compacte kookcursus van 4 dagen biedt een kijkje in de vegetarisch-biologische keuken. De cursus is bedoeld om een aanzet te geven wanneer je nog wat onbekend bent op het terrein van de vegetarische keuken en/of op het gebied van natuurvoedingsproducten. We maken steeds een heel menu bestaande uit ongeveer acht gerechten. Maar ook broodbeleg, ovenschotels en banket.
We werken met seizoensproducten, liefst van lokale leveranciers, minimaal van biologische kwaliteit en zo veel mogelijk van biologisch-dynamische kwaliteit.

Je leert koken met veelgebruikte producten uit de natuurvoedingskeuken en hoe je een uitgebalanceerde vegetarische maaltijd samensteld volgens de vegachecklist. img 9361We starten met een kopje thee, een korte kennis making en gaan daarna met elkaar de receptuur bespreken. Vervolgens zal de kookdocent een korte kookdemonstratie geven waarvan de gerechten tevens de lunch zijn.
Na de lunch ga je in groepjes van drie een aantal gerechten bereiden waarna we die gezamenlijk nuttigen. Tijdens het koken is er de ruimte om bij medecursisten te kijken.

Aan het einde van deze cursus heb je kennisgemaakt met de meest toegankelijke natuurvoedingsproducten.
Kun je een lekkere vegetarische maaltijd bereiden zonder kant en klare burgers.
Ken je de basisprincipes voor het samenstellen van een maaltijd volgens de uitgangspunten binnen de natuurvoeding.


Voorbeeld menu:
Uiensoep van zelfgemaakte bouillon
Geroosterde koolraap
Pilaf van speltbulgur met kerriesaus
Preitaartjes
Rode koolsalade met munt en amandelen
Dadelwalnootkoek

prijs: € 425,- voor 4 lessen inclusief receptenbundel, lunch, koffie , thee en ingrediënten.
         Meld je je aan vóór 1 september 2017 dan betaal je € 369,- pp

tijdstip: zondag 12.00-18.00 uur
lokatie: restaurant LOFF in Breda
Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers.
data: 17 sept, 15 okt, 12 nov, 10 dec 2017
aanmelden: stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gka_carrot.png